Specialsök Vår

Specialsök är när man lär hunden att känna igen en speciell doft och sedan kunna urskilja den doften från andra dofter.
Hunden lär sig även att leta efter doften i olika miljöer. Exempel på detta är hundar som kan leta efter narkotika, mögel, pyroteknik, sprängämnen, skadedjur mm.

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att prova på grunderna inför specialsök och eventuell fortsatt utbildning eller till dig som vill aktivera din hund på ett nytt och spännande sätt!

Instruktör: Pia Stenberg   Hjälpare:Björn Jönsson

Start:  Kursen startar så fort den är fullbokad. Endast 6 platser.

Dag: måndagar och onsdagar 19.00-21.15, 6 kurstillfällen

Krav: Hunden bör ha ett föremålsintresse, vi använder oss av tennisboll! Hunden ska vara vaccinerad. Föraren ska vara medlem i Höganäs Brukshundklubb.

Kursavgift: 1 500 kr.

Sista betalningsdag: anges på kallelsen. Betalas till Pg 64 19 44-4, gäller även medlemsskap.

För att gå kurs hos oss måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben.
Se nedan de olika typer av medlemskap som finns och välj i rutan det som passar dig.

Hundungdomsmedlem: är du mellan 6 och 25 år kan du välja att bli medlem i Svensk Hundungdom och ange Höganäs Brukshundkubb som din lokalklubb. För mer info se www.skk.se/shu/.

Kullabyddenssmadjursklinik150